Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ( 18.00΄) : παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Βοργία «Νίκος Κούνδουρος…με αυτά πορεύτηκα»

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και  οι Εκδόσεις Αρμός, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Βοργία

«Νίκος Κούνδουρος…με  αυτά πορεύτηκα»

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 18.00΄’, στον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

Μάνος Στεφανίδης , Καθηγητής ΕΚΠΑ, Ιστορικός Τέχνης, τέως Επιμελητής Εθνικής Πινακοθήκης, Συγγραφέας,

Λίνα Νικολακοπούλου, Ποιήτρια, Στιχουργός,

Άννα Βοργία, συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Βαγγέλης Μπόντας, μουσικοσυνθέτης, παραγωγός της σειράς, «Λόγου χάριν»

Το έργο της Άννας Βοργία «Νίκος Κούνδουρος…με  αυτά πορεύτηκα» αναφέρεται στην ζωή του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και μοντέρ, μέσα από στιγμές προσήλωσης, παρατήρησης, αποκαλυπτικές και εξομολογητικές, των τελευταίων 20 ετών καθώς η συγγραφέας είχε την τύχη τα τελευταία 20 χρόνια να ζει από κοντά τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη και θεωρούμενο ευρέως, ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού κινηματόγραφου.

Σε μια εποχή που “βράζει και φλέγεται”  το βιβλίο αυτό ξαναθυμίζει την τάξη των πραγμάτων, αυτή που κρατά σε συνοχή την κοινωνία.

Στο βιβλίο «Νίκος Κούνδουρος …με αυτά πορεύτηκα», η συγγραφέας παίρνει την κάμερα που εκείνος άφησε στο πάτωμα και ακολουθεί το φωτεινό του πνεύμα, εκείνο που δίνει στον άνθρωπο τη δύναμη να σταθεί όρθιος στον διαρκή αιώνα της ζωής.

Το βιβλίο ήδη έχει παρουσιαστεί στο κοινό σε πλήθος εκδηλώσεων όπως τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ενώ με την παρουσίαση στον Πολυχώρο του Δημαρχείου εκπληρώνεται η επιθυμία της συγγραφέως για την παρουσίαση του βιβλίου στο τόπο της, το Παλαιό Φάληρο.

Η Άννα Βοργία γεννήθηκε στη Βελίκα Μεσσηνίας. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο κέντρο της Αθήνας όταν ακόμα ήταν πανέμορφο για να εγκατασταθεί οριστικά στο Παλαιό Φάληρο όταν ήταν και αυτό ¨κηπούπολη». Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Ιστορία της Τέχνης, Ψυχολογία ,Βιβλιοθηκονομία. Παρουσίασε πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. Τρεις ποιητικές συλλογές, «Ψυχή μου γιασεμί», Περί αλήθειας παίζοντας» και Ανιώστυβα» «Πύλες Ε1, Ε2», μια αναφορά στους πρόσφυγες του Πειραιά 2015-2016.

Με τον Ν. Κούνδουρο γράψανε τη βιογραφία ¨Ονειρεύτηκα πως πέθανα¨. Δημοσιεύτηκαν σειρές άρθρων της σε θέματα τέχνης και σε πρόσωπα με τίτλο « Απανθίσματα και Αποσπάσματα». Οργάνωσε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου 1984-2014 και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του δικτύου Δημοτικών Βιβλιοθηκών Ελλάδος. Υπήρξε από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης. Αιμοδότρια για 30 χρόνια, αλληλέγγυα και μητέρα τριών παιδιών.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Πρόεδρος των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                          Παλαιό Φάληρο, 2/12/2022