Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

image_pdfimage_print

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για όλη την εβδομάδα, από σήμερα  Δευτέρα 24 και μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Γ΄ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου (Σειρήνων 1-3 & Άτλαντος ) καθημερινά από 8:00 έως 20:00.

Τηλέφωνο  επικοινωνίας για οποιαδήποτε διευκρίνιση  στο 210 9880148.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης και το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου συνιστούν όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες πρέπει:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ανάλογα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα παραταθεί η διάθεση των παραπάνω χώρων με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                       Παλαιό Φάληρο,24/7/2023