Η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από την Ουκρανία

image_pdfimage_print

Η διαρκής και αποδεδειγμένα συνεπής ευαισθησία της Φαληρικής Κοινωνίας σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές κρίσεις, λαμβάνει τη δέουσα συνέχεια ενώπιον του δράματος του λαού της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στην εκπομπή  «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Σαραντάκος και Αλεξάνδρα Ντούσκα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σημαντική πρωτοβουλία φιλοξενίας ασυνόδευτων κοριτσιών, προερχόμενα από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία, στην Στέγη Θηλέων Παλ. Φαλήρου.

«Θα φιλοξενήσουμε στη Στέγη Θηλέων της πόλης μας πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Στέγης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ώστε να διατεθούν οι άδειες αίθουσες στη Στέγη Θηλέων, ένα πραγματικά κοινωφελές Ίδρυμα, που βοηθά κακοποιημένα κορίτσια εδώ και 65 χρόνια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φωστηρόπουλος απηύθυνε, παράλληλα, δημόσιες ευχαριστίες στους πολίτες για την πρωτοφανή ανταπόκριση τους στην ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσης τροφίμων για αποστολή στην Ουκρανία, σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σημείωσε ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, πάντοτε σε ανάλογες κρίσεις – όπως για παράδειγμα οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια – διαισθανόμενος την ανάγκη για προσφορά του κόσμου, διοργάνωσε ανάλογες δράσεις,  με αξιόπιστους φορείς και οργανισμούς, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία της δράσης και την ανταποδοτικότητα της αλληλεγγύης των Δημοτών».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι «ερωτικός θεσμός»

Ο Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» αναφέρθηκε και σε λοιπά θέματα επικαιρότητας:

  • Στο σημαντικό θέμα των εκκρεμών οφειλών των Εναλλακτικών Παρόχων Ενέργειας προς τους ΟΤΑ, αποκαλύπτοντας ότι με την δημόσια παρέμβαση του και πίεση που υπήρξε για το θέμα, το σύνολο των οφειλόμενων ποσών μειώθηκε μέσα σε ένα μήνα από 1.8 εκ. ευρώ σε 1 εκ. ευρώ.
  • Στο μεγάλο έργο του παραλιακού ποδηλατοδρόμου/πεζοδρόμου από τον Πειραιά έως την Βούλα, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι από την στιγμή που υπάρχει η πολιτική βούληση και έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, το σημαντικό αυτό έργο ανεκτίμητης αξίας και σπουδαιότητας για το παραλιακό μέτωπο, σύντομα θα ξεκινήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, εξάλλου, που του υποβλήθηκε, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος ξεκαθάρισε κατηγορηματικά, την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές του 2023, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει στο Φάληρο, επαναλαμβάνοντας την μεγάλη αγάπη του για το Παλαιό Φάληρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, εδώ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 4/3/2022