Η 2η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας στο Παλαιό Φάληρο

image_pdfimage_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στο συνεδριακό χώρο ΝΗΡΕΥΣ του Ξενοδοχείου ΚΟΡΑΛΛΙ (Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Π.Φάληρο, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέρχονται από την ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου και από δευτερογενείς πηγές, καθώς και συμπεράσματα που προκύπτουν για την παρούσα κατάσταση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, αναλύθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, δόθηκε έμφαση στις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κέντρο και έγινε απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του έργου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος επεσήμανε : «Η ίδρυση και λειτουργία του ΣυΔΝΑ είναι κάτι το οποίο πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το υποστηρίξαμε, το σχεδιάσαμε και σήμερα με την αγαστή συνεργασία και των άλλων δύο όμορων Δήμων – της Καλλιθέας και του Αλίμου – ασκούμε ήδη παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικότητας. Με απόδοση των πρώτων ορατών και ουσιαστικών αποτελεσμάτων:

  • Με δράσεις επιδοτούμενης επιμόρφωσης για ανέργους και εργαζόμενους, με εκατοντάδες συμμετέχοντες
  • Με καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων των πόλεων μας
  • Με την στοχευμένη παρέμβαση σε θέματα επιχειρηματικότητας από τις καλύτερες εταιρείες συμβουλευτικής και υποστήριξης της χώρας

Με την δημιουργία βάσης επιχειρήσεων (περί τις 1000 μέχρι στιγμής), οι οποίες ενημερώνονται συστηματικά με αποστολή σχετικών επιστολών και news letter σχετικά με:

  • Τις δράσεις για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις,
  • Τη γνώση, πληροφόρηση και καλές πρακτικές, σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας το έχει απόλυτη ανάγκη (σε συνεργασία με οργανισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα)
  • Με 90 επιχειρήσεις ήδη από τους τρεις Δήμους να έχουν κάνει χρήση στοχευμένης βοήθειας και συνδρομής.

Πάνω από όλα όμως η λειτουργία του ΣυΔΝΑ ανέδειξε την συστηματική μας προσπάθεια για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών μας κοινωνιών και του ανθρώπινου δυναμικού των πόλεων μας.

Προβάλλοντας και στηρίζοντας την επιχειρηματική δράση, κάτι που αποτελεί διαχρονική επιλογή στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου καθώς αποτελεί την βασική συνισταμένη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που τόσο όλοι αποζητούμε».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                    Παλαιό Φάληρο, 9/6/2023