Γ. Φωστηρόπουλος: «Κομβικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Αρχή της Ισότητας των Φύλων,της διασφάλισης ίσων ευκαιριών και της εξάλειψης των ανισοτήτων»

image_pdfimage_print

Στην ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης της γυναίκας, στους πολλαπλούς της ρόλους, που την περίοδο της πανδημίας δοκιμάσθηκε ιδιαίτερα, υπό πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, αναφέρθηκαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και επιστημονικής κοινότητας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο για ισότητα, δικαιώματα, δικαιοσύνη

Στην εκδήλωση προβλήθηκε video «Χαιρετισμός στις Γυναίκες» της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα.

Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τη γυναίκα όπως:

–       Ισότητα των δύο φύλων: Ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ζήτημα ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση μιας υγειούς κοινωνίας. Στο βαθμό που σημαίνει ότι όλοι είναι ίσοι και ότι οι ανάγκες, οι στόχοι και οι συμπεριφορές τους, θεωρούνται ισότιμες.

–       Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών: Είναι υπόθεση όλων μας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να σταματήσουμε να θρηνούμε χαμένες γυναικείες ζωές.

–       Μητρότητα και εναρμόνιση των επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων

Ο Δήμαρχος Παλαιού  Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, ανέδειξε μεταξύ άλλων, την προσήλωση της Διοίκησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη κατεύθυνση της υποστήριξης της Αρχής της Ισότητας των Φύλων και της διασφάλισης ίσων ευκαιριών και εξάλειψης των ανισοτήτων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση της Αρχής της Ισότητας των Φύλων στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Φωστηρόπουλος καταλήγοντας στην ομιλία του, επέλεξε μια φράση της Γαλλίδας συγγραφέως και φιλοσόφου Σιμόν Ντε Μποβουάρ για να τιμήσει τον δυναμικό αγώνα του γυναικείου φύλου, με ισοτιμία στην κοινωνία: «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες».

Η  υπεύθυνη για τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Μαρία Ζάγκα απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα, υπογραμμίζοντας την σημασία της ημέρας και προβάλλοντας τις δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πάνω στα θέματα ισότητας, στα θεμελιώδη και κοινωνικά δικαιώματα, στις ίσες ευκαιρίες και στην ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, στην εργασία και την οικογένεια.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης & Γενική Διευθύντρια Ιδρύματος Λαμπράκη Βιβή Ανθοπούλου

Στα θέματα της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν οι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος & Ζωγράφος Καρολίνα Κολιοπούλου  και η Διευθύντρια Life Guarδ Ηellas & Συνιδρύτρια SaveLife Μάνια Μπίκοφ.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος χαιρέτησε και την εκδήλωση, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες του Παλαιού Φαλήρου.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 9/3/2022