Φωταγώγηση της Πεζογέφυρας Παλαιού Φαλήρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

image_pdfimage_print

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και της ΚΕΔΕ προχωρώντας σε μία συμβολική ενέργεια ευαισθησίας.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, η Πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου, όπως άλλωστε πολλά κτήρια και μνημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την ασθένεια.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία του για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου και της Ένωσης, επισκέφτηκε το σχετικό περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος.

Η 30η Μαΐου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, μίας χρόνιας νόσου, η οποία, προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό του ασθενή.

Ο μήνας Μάιος έχει οριστεί από την Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι «τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι μόνα τους».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 31/5/2023