ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2023: το καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού του φθινοπώρου, επιστρέφει από 1η Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο!

image_pdfimage_print

 

Ο Σεπτέμβριος στο Παλαιό Φάληρο είναι συνυφασμένος με τον πολιτισμό. Από αύριο Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου , ξεκινούν τα “Φαληρικά 2023” , το κορυφαίο πολιτιστικό Φεστιβάλ της πόλης μας , που διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ.)

Στο μοναδικού κάλλους τοπόσημο της πόλης μας , στην παραλία του Μπάτη οι Φαληριώτισσες , οι Φαληριώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας , θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικές και θεάματα , με φόντο τη θάλασσα , στην υπαίθρια σκηνή του Μπάτη , ίσως την ωραιότερη της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Φέτος για πρώτη φορά η σκηνή που θα φιλοξενήσει τις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις , θα είναι σχεδόν διπλάσια όπως  σχεδόν διπλάσιες θα είναι συνολικά και οι νύχτες των εκδηλώσεών μας . Πιο συγκεκριμένα, από αύριο, Παρασκευή 1η  μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου τα “Φαληρικά 2023” με συναυλίες  και  θεατρικές παραστάσεις , φιλοδοξούμε να δώσουν μια νότα διαφορετική στις βραδιές μας . Μετά το πέρας των Φαληρικών ακολουθεί τετραήμερο εκδηλώσεων με το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και δύο ακόμα συναυλίες.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου , Γιάννης Φωστηρόπουλος σημειώνει “Ο  πολιτισμός είναι μία κίνηση όχι μία κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι όχι ένα λιμάνι . Θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε ένα Φεστιβάλ γεμάτο στίχους και νότες , μελωδίες και αισθήματα. Οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν , οι νεότεροι θα μάθουν . Μοναδική μας επιδίωξη το θεσμοθετημένο πλέον Φεστιβάλ των Φαληρικών , κάθε χρόνο να είναι πιο πολυμορφικό , πιο ενδιαφέρον και πιο συναρπαστικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας . Ο Πολιτισμός στο Παλαιό Φάληρο έχει τη δική του εξέχουσα θέση , γιατί ο πολιτισμός είναι ο ρυθμιστής της κοινωνικής ευστάθειας σε μια κοινωνία . ”

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Γιάννη Φωστηρόπουλου και τη μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου , οι θεατές που θα έρθουν να απολαύσουν τις παραστάσεις , έχουν στη διακριτική τους ευχέρεια αντί εισιτηρίου να συνδράμουν με προσφορά τροφίμων προς τη δομή Παροχής  Βασικών   Αγαθών –  Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο . Τα τρόφιμα παραδίδονται στους Εθελοντές μας , που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα τους οικονομικά ασθενέστερα κατοίκους της πόλης μας , συλλέγοντας τις προσφορές .Πολύτιμη και φέτος η βοήθεια του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου μας .

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Φαληρικών 2023

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο,31/8/2023