Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στο Παλαιό Φάληρο

image_pdfimage_print

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος,  ο οποίος στη  συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου  Γιάννη Φωστηρόπουλο και στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέπτυξε και ανέλυσε  τον κεντρικό στόχο της πολιτικής  του, δηλαδή την ασφάλεια όλων των πολιτών, καθώς και τη προστασία της ζωής και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, που  προάγουν τη φιλική διάθεση των πολιτών απέναντι στην Αστυνομία και στο έργο της.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ανακοίνωσε την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος Παλαιού Φαλήρου με 20 άνδρες και γυναίκες  αστυνομικούς καθώς και την ενίσχυση των νυχτερινών περιπολιών στην πόλη με ένα επιπλέον περιπολικό. Ζήτησε επίσης την συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τις υπηρεσίες της Ελληνικής  Αστυνομίας προκειμένου από κοινού να καταγράφονται και να αντιμετωπίζονται φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων έχουν πολύ καλύτερη εικόνα για αυτό το σοβαρό θέμα, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη της  βελτίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στο κέντρο και στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου και ανέλυσε  την κατάσταση και την εικόνα της πόλης όσον αφορά τα θέματα αστυνόμευσης και έννομης τάξης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της παραβατικότητας που παρατηρείται στο παραλιακό μέτωπο και στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος ενώ ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις σημαντικές σημερινές ανακοινώσεις του που αφορούν την πόλη.  Αναφέρθηκε επίσης στην άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και την Τροχαία Καλλιθέας  και  ζήτησε την κατά τακτά χρονικά διαστήματα επανάληψη της σημερινής  σύσκεψης, προκειμένου να αποτιμάται η κατάσταση και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 29/9/2021