Επανάληψη Workshop του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος “Εξοικονομώ Επιχειρώντας”

image_pdfimage_print

Μετά την σημαντική ανταπόκριση των επιχειρήσεων στα Workshop που διεξήχθησαν την Τετάρτη 11/01/2023 με θέμα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ -Επιχειρώντας» , το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας θα επαναλάβει την παρουσίαση για όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ή εξέφρασαν εκ νέου ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα αφορά την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα αναλυθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην δράση η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η δράση αφορά σε :

  • επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ενδεικτικά :
  • επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους
  • επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, εσωτερικού και εξωτερικού
  • επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας κτλ
  • επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων όπως αντικατάσταση ψυκτών,
  • επεμβάσεις εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας κτλ
  • εγκατάσταση συστήματα αυτοματισμού

Μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος « Εξοικονομώ-Επιχειρώ» θα γίνει μια προσέγγιση για την ανάγκη μετάβασης των επιχειρήσεων στην πράσινη ανάπτυξη με κυριότερα σημεία αναφοράς :

– Τα οφέλη από τη μετάβαση λειτουργίας των επιχειρήσεων σε όρους πιο φιλικούς για

το περιβάλλον

– Την διερεύνηση πιθανών δράσεων μετάβασης

– Παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από άλλες επιχειρήσεις

– Προτεινόμενα σχέδια δράσης προς τις επιχειρήσεις.

To Workshop θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/01/2023 και ώρες 17:00 -18:00 στα γραφεία του Κέντρου (Λ.Συγγρού 320 ΤΚ 17673 Καλλιθέα).

Τονίζεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                    Παλαιό Φάληρο, 20/1/2023