«ΕΛΑΙΟΜΑΖΕΜΑΤΑ» για 5η χρονιά από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για τις Κοινωνικές Δομές

image_pdfimage_print

Μια πενταετία συμπληρώνουν φέτος τα «ΕΛΑΙΟΜΑΖΕΜΑΤΑ» , η συγκομιδή ελιάς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, μια δράση, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του καρπού των εκατοντάδων ελαιόδεντρων της πόλης, στην υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών αλλά και στην βιωματική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής, την εκτίμηση των δώρων που προσφέρει η φύση και κυρίως την ευαισθητοποίηση τους στις αξίες της προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς το ελαιόλαδο που παράγεται διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Συσσιτίου.

Εφέτος, μια χρονιά δύσκολη για την ελιά, που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές, η δράση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου – θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί ο καρπός κάθε διαθέσιμου ελαιόδεντρου της πόλης.

Τα «ΕΛΑΙΟΜΑΖΑΤΑ» λοιπόν ξεκίνησαν στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, της πόλης και απλώνονται τα ελαιόπανα, μαζεύοντας τους καρπούς και ετοιμάζοντας το λάδι για τους συνανθρώπους μας και τις κοινωνικές Δομές του Δήμου που το έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ενώ χαρακτηριστική είναι η ενθουσιώδης ανταπόκριση των παιδιών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου που συμμετείχαν στην δράση, στο σχολείο τους.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ καθώς και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                             Παλαιό Φάληρο, 17/11/2023