Εκδήλωση συμπλήρωσης επωνυμίας  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου με την προσωνυμία : «Απόστολος Σάντας»

image_pdfimage_print

Με τα αποκαλυπτήρια της καινούριας πινακίδας καθώς και του καλαίσθητου ψηφιδωτού που απεικονίζει την ηρωική πράξη,  στην πρόσοψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, του Βουλευτή Νότιου Τομέα Β3 Διονύση Χατζηδάκη και της πρώην Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου πραγματοποιήθηκε η τελετή συμπλήρωσης της  επωνυμίας του Σχολείου σε «1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου – Απόστολος Σάντας».

Την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον μεγάλο Έλληνα ήρωα και εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης τίμησε με την παρουσία της η κόρη του Γεωργία Σάντα ενώ τους επισήμους υποδέχθηκαν στο Σχολείο ο Διευθυντής και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Θανόπουλος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, η μαθητική κοινότητα και σύσσωμος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος απευθυνόμενος στον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Θανόπουλο επαίνεσε όσους συνέβαλαν στην μετονομασία του Σχολείου, προέτρεψε τα παιδιά να έχουν παράδειγμά τους τον Λάκη Σάντα  και ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο στην ζωή τους εμπνεόμενα πάντα από το παράδειγμα του μεγάλου Έλληνα Αντιστασιακού.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η αφήγηση της Γεωργίας Σάντα η οποία μιλώντας για τον πατέρα της, τόνισε ότι είχε ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και την νεολαία, η οποία εκφράζονταν ιδιαίτερα όταν επισκέπτονταν σχολεία και μιλούσε για την Αντίσταση και την Κατοχή. Επίσης, σημείωσε ότι του έδινε ιδιαίτερη χαρά ο διάλογος με τα παιδιά καθώς θεωρούσε ότι έτσι εμβαθύνουν στην Ιστορία και εμπνέονται με αξίες και ιδανικά.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές της  Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης και την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό είχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή της Πόλης με πρωτοβουλία της, τιμώντας με συνέπεια τον μεγάλο Έλληνα, με σχετική της απόφαση το 2018, μετονόμασε την οδό Παρνασσού σε οδό «Λάκη Σάντα» καθώς υπήρξε κάτοικος επί της συγκεκριμένου οδού.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                              Παλαιό Φάληρο, 1/6/2023