Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Μεγάλου Υπόγειου Πάρκινγκ στον Φλοίσβο

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ανακοινώνει την έγκριση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ,  του μεγάλου έργου ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ.

Το έργο που ήδη έχει ενταχθεί  στην  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ06 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Αστική Αναζωογόνηση» του Υπουργείου Εσωτερικών, θα χρηματοδοτηθεί  εξ΄ολοκλήρου από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. 

Η συνολική χρηματοδότηση θα ανέλθει στα 12.400.000 euro, ποσό που περιλαμβάνει 1.379.499,66 euro για τις διάφορες μελέτες του έργου και ποσό 11.020.500,34 euro για  την κατασκευή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προκαταρκτικές έρευνες και μελέτες,  προκειμένου να κατατεθεί το σχετικό απαιτητικό Τεχνικό Δελτίο διήρκησαν πάνω από ένα έτος ενώ πρόθεση της  Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι οι διαδικασίες και οι μελέτες που απαιτούνται πλέον, να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό, με στόχο οι εργασίες του μεγάλου έργου να ξεκινήσουν εντός της Δημαρχικής Θητείας που λήγει το 2023.

Η κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου θα ανακουφίσει τους δημότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης από το χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης, θα δώσει νέα πνοή στο εμπορικό κέντρο της Πόλης και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου ενώ αποτελεί μια υποδομή που έλειπε από την πόλη και που θα αλλάξει την εικόνα και την φυσιογνωμία του παραλιακού της μετώπου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου «ευχαριστεί δημόσια της πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και Βουλευτή  Τάκη Θεοδωρικάκο, για την θετική ανταπόκριση στο υποβληθέν αίτημα και  την ένταξη του σημαντικού έργου για το Παλαιό Φάληρο,  στο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Και τονίζει ότι : «Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής και ποιότητας ζωής για το Παλαιό Φάληρο όχι απλά δρομολογείται αλλά είναι θέμα χρόνου πλέον η έναρξη των εργασιών. Όλη την περίοδο της καραντίνας, μαζί με τους συνεργάτες μου και την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εργασθήκαμε συστηματικά και οργανωμένα, προκειμένου να τεκμηριώσουμε και να παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο έργο και τον σχετικό φάκελο. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και είμαι πλέον σίγουρος ότι σύντομα το έργο θα ξεκινήσει, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας και υλοποιώντας μια ακόμα προεκλογική μας υπόσχεση.»

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 9/7/2021