Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Πάρκο Φλοίσβου από την Κλινική ΡΕΑ

image_pdfimage_print

Η Κλινική ΡΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, βρέθηκε στο Πάρκο Φλοίσβου, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, μεταδίδοντας το μήνυμα της ανάγκης συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών, «Δώσε Ελπίδα, Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών, Δώσε Ζωή».

Η ΡΕΑ στηρίζει ενεργά τα τελευταία 8 χρόνια, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, στην προσπάθεια ανεύρεσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μια συλλογική προσπάθεια που αγκάλιασε και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Η σπανιότητα της συμβατότητας χρήζει την εγγραφή όσο το δυνατό περισσότερων εθελοντών δοτών, ύψιστης προτεραιότητας, σε ένα στόχο που μας αφορά όλους. Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της χώρας μας (est.2012), έχουν καταγραφεί 131.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών, εκ των οποίων οι 228 έχουν βρεθεί συμβατοί.

Η Κλινική ΡΕΑ ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία του περιπτέρου, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κύριο Γιάννη Φωστηρόπουλο, καθώς και όλους τους εθελοντές, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και φυσικά τους γενναιόδωρους δότες.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε δότες μυελού των οστών οποιαδήποτε στιγμή επισκεφθείτε την Κλινική ΡΕΑ, όπου λειτουργεί το Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΡΕΑ. Το δείγμα σιέλου, συλλέγεται σε λίγα δευτερόλεπτα με μπατονέτα και στη συνέχεια, μέσω του ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής ταυτότητας. Διατηρώντας ανωνυμία, με έναν κωδικό αριθμό, το δείγμα καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμo.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο 21/9/2022