Δημοτικές Βιβλιοθήκες: «Περίπατος στην ιστορία του Παλαιού Φαλήρου μέσα από τη μουσική»

image_pdfimage_print

Ένας ξεχωριστός Περίπατος στο Παλαιό Φάληρο, στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο – Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στην παραλιακή ζώνη της πόλης και στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου.

Οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον ξεχωριστό Περίπατο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο-μουσείο, να «ταξιδεύσουν» στην ιστορία και να μυηθούν σε σημαντικές λεπτομέρειες της ναυτικής μας ιστορίας, ενώ παράλληλα, ανέτρεξαν στην ναυτική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Επίσης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο αρχαίο λιμάνι, μυήθηκαν στην ιστορία του ενώ η βόλτα ολοκληρώθηκε στο πάρκο του Αγ. Γεωργίου, όπου οι συμμετέχοντες άκουσαν  την ιστορία του σημαντικού αυτού τοπόσημου, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του Αποστόλου Παύλου στην Αττική.

Η όμορφη ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την υπέροχη μουσική παρουσίαση από την μπάντα “ΑΥΡΑ” με τον Κλέωνα Νικολάου όπου το κοινό απόλαυσε γνωστά τραγούδια.

Η ανταπόκριση του κόσμο ήταν θεαματική καθώς περί τα 70 άτομα, μικροί και μεγάλοι  παρακολούθησαν την ξενάγηση ενώ και σε αυτή την έξοδο, οδηγός και συνοδοιπόρος ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Επίσης, σημαντική στην διοργάνωση της δράσης, ήταν η συμβολή του ιστορικού τέχνης Νικολαου Λαγού.

Ο Περίπατος διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πλωτού Μουσείου Θωρηκτού Αβέρωφ και τη δράση συντόνισε η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Ο Δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος επαίνεσε τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για την δράση των ιστορικών και θεματικών Περιπάτων και με αφορμή το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Περίπατος ήταν ο τελευταίος γι΄ αυτή την περίοδο, τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο η δράση θα συνεχισθεί ανανεωμένη, με νέους προορισμούς και θέματα.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                             Παλαιό Φάληρο, 4/7/2023