Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Παλαιού Φαλήρου: Επιτυχημένη ημερίδα για την προστασία των παιδιών

image_pdfimage_print

Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» που διοργάνωσαν στο Πολυχώρο Παλαιού Φαλήρου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». 

 

Ομιλητές και ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν ο Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος, Συντονιστής Εθνικού Κέντρου για τις εξαφανίσεις & για παιδιά θύματα εκμετάλλευσης του φορέα «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», η Ζωή-Μικαέλα Πετροπούλου, Ψυχολόγος & Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΘεραΠαίζουμε» και η Μαριάννα Καπάταη, Ψυχολόγος, Ειδικευμένη στο Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής & Συμβουλευτικής Γονέων στο Κέντρο Αγωγής «ΘεραΠαίζουμε».

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση των ομιλητριών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των γονέων και των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν τις ομιλίες και ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις, με στόχο την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων προς όφελος των παιδιών.

Ενημέρωση για την Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας έκανε η ψυχολόγος Τραϊάνα Αθανασιάδου.

Την ημερίδα υποστήριξαν οι: «abc toys» και το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΘεραΠαίζουμε»  ενώ τον συντονισμό και την οργάνωση είχε η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Μαίρη Τρύφων.

Τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Oικονομικών Αλέκος Πανταζής, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 22/11/2022