Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου: “Τα σχολεία μας, περπατάνε στην πόλη μας!”

image_pdfimage_print

Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου: “Τα σχολεία μας, περπατάνε στην πόλη μας!”

ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, με τη συνοδεία της δασκάλας τους Ρούλας Αλεξοπούλου και της Διευθύντριας του σχολείου Βάγιας Ντούσκα και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησαν έναν ακόμα ιστορικό περίπατο σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης μας, με συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο του “Ιστορικού Περιπάτου” οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη τους και να ανακαλύψουν ιστορίες για το Παλαιό Φάληρο.

Οι μαθητές ιχνηλάτησαν βιωματικά το μακραίωνο παρελθόν της πόλης μας, μέσα από μία πρωτότυπη, διαδραστική και γόνιμη προσέγγιση, κατανόησαν τις έννοιες «μνημείο», «αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά», «τοπόσημα» και συνειδητοποίησαν τον ρόλο τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Το παρών στον Περίπατο έδωσε και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ενώ την δράση οργάνωσε και συντόνισε η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – Δημοτική Σύμβουλος  Μαίρη Τρύφων.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                             Παλαιό Φάληρο, 11/12/2023