Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Το θεατρικό έργο «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» παρουσιάστηκε στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων

image_pdfimage_print

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και με την ιδιότητα του ως Αντιπροέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων της πόλης  η θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας & τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών, μέρος της οποίας αποτελεί και η θεατρική παράσταση.

 

Το θεατρικό έργο «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», έχει βασιστεί  στο ομότιμο βιβλίο της συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννας Μπουλντούμη, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ενισχύσει τον σκοπό της εκστρατείας. Το βιβλίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και μέχρι σήμερα έχει διανεμηθεί δωρεάν σε περίπου χίλια δημοτικά σχολεία της  χώρας, όπου χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό υλικό  και έχει αγαπηθεί  ιδιαίτερα από το παιδικό κοινό.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε  στον Πολυχώρο του Δημαρχείου άλλη μια δράση του ΕΔΔΥΠΠΥ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής  ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου για την παρουσία της και την ομιλία της στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς των 1ου,2ου,3ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Παλαιού Φαλήρου, όπου αναδείχθηκε η αξία της ορθής αντίληψης σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του ανέφερε «Το παραμύθι αυτό, το έχουμε μεταφέρει σε θεατρική παράσταση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και στην
αλλαγή νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των ιώσεων με απώτερο στόχο να μειώσουμε τη μικροβιακή αντοχή. Η χώρα
μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση
αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες μας.»

Για την διασκευή -σκηνοθεσία υπεύθυνη ήταν η  κα Κερασία Σαμαρά, για τη μουσική ο κ. Γιώργος Κομπογιάννης, για τα σκηνικά-κοστούμια η κα Μάρω Κούλαλη και για τον σχεδιασμό φωτισμών ο κ. Βαγγέλης Μούντριχας.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Τώνια Αποστόλου, Γιώργος Δεμελίδης, Σωτήρης Χαρισόπουλος.

Την ευθύνη για την εκδήλωση είχε το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου υπό τον συντονισμό των αρμόδιων Αντιδημάρχων Μιχάλη Μιχαηλίδη και Γιάννη Αρκουμάνη.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                   Παλαιό Φάληρο, 6/6/2023