Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Στέγαση και Εργασία για τους Aστέγους» / Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης ύψους 160.000€

image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας διεύρυνσης του πλέγματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και την ‘ΑΜΚΕ Ίασις’, διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο, σε ακατάλληλα καταλύματα ή νοικοκυριά, τα οποία τελούν σε καθεστώς επαπειλούμενης αστεγίας, δηλαδή νοικοκυριά για τα οποία επίκειται έξωση ή δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής των λειτουργικών τους εξόδων.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης  του Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί σε 43 Δήμους της χώρας.

Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται σε 320.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 160.000 ευρώ αντιστοιχούν στο Δήμο μας  και υλοποιείται από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

                  Οι προβλέψεις του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και βελτίωση προηγούμενων ανάλογων πιλοτικών προγραμμάτων, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συνιστά  ενεργητική πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας και της αστεγίας και προβλέπει:

  • Την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες
  • Την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
  • Την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» παρέχει ταυτόχρονα ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος  ευχαριστεί δημόσια την αρμόδια Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την συνεργασία και την εξαιρετική επικοινωνία και αναφερόμενος στο πρόγραμμα υπογραμμίζει:

«Προσπαθούμε και διευρύνουμε συνεχώς, ως Δημοτική Αρχή, το δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση κάθε δυνατότητα, μηχανισμό και κρατική χρηματοδότηση.

Κατ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, τους συνανθρώπους μας, ώστε κανένας να μην μείνει πίσω, κανένας να μην μένει μόνος».

 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 14/3/2022