Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ανακύκλωση παλαιών συσκευών και ενημέρωση για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.

image_pdfimage_print

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχοντας ενεργά και σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., έδωσε την ευκαιρία στους Δημότες να ανακυκλώσουν τις παλαιές τους συσκευές και να ενημερωθούν για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.
Άλλωστε η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και στο κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχει για την ανθρωπότητα και το  παγκόσμιο οικοσύστημα και σε αυτή την κατεύθυνση, 4 και 5/6 διοργανώθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον Φλοίσβο, περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση συσκευών.

Στο «Σημείο Ανακύκλωσης» το κοινό προσκόμισε  για ανακύκλωση οποιαδήποτε συσκευή ήταν για απόσυρση, δεν λειτουργούσε  ή δεν χρησιμοποιούνταν και εκτός από την δράση ανακύκλωσης υπήρξαν δώρα για τους συμμετέχοντες

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την δράση τόνισε ότι : « Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται παγκόσμια μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ για ολόκληρο τον πλανήτη κι’ αφορά κάθε οργανισμό, ο οποίος ζει πάνω σε αυτόν. Η κλιματική κρίση, η οποία πλήττει τη Γη μας, εκπέμπει SOS. H κατάσταση είναι οριακή. Πολλές θα είναι οι ευχές, που κάθε χρόνο γίνονται για τη συγκεκριμένη ημέρα. Όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Και εμείς εδώ στο Παλαιό Φάληρο, με τις πρωτοβουλίες μας,  έχουμε βάλει στόχο και ήδη το καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό, η πόλη μας να  γίνει μια πόλη πιο πράσινη, πιο υγιής, πιο όμορφη, τόσο για τους πολίτες μας αλλά και για όσους την επισκέπτονται.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης είχαν η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

  • Στη δράση του Δήμου Π. Φαλήρου αναφέρθηκε με ρεπορτάζ και απευθείας σύνδεση η τηλεόραση του ΣΚΑΊ και η εκπομπή “ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΙ” που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης. Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ και τη δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου:

 

 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                  Παλαιό Φάληρο, 6/6/2023