Δήμος Παλαιού Φαλήρου και Συ.Δ.Ν.Α. στηρίζουν έμπρακτα και ουσιαστικά τις τοπικές επιχειρήσεις

image_pdfimage_print

Μια νέα σελίδα, ενίσχυσης και υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων από τον ΣυΔΝΑ, άνοιξε με τα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 16/5/22, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, παρουσία των Δημάρχων Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

Ο ΣυΔΝΑ που αποτελείται από τους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, προσφέρει πλέον ουσιαστική στήριξη σε οποιαδήποτε επιχείρηση, σε κάθε δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή, που θα απευθυνθεί για βοήθεια στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού και εργαλείων, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τα οποία αφορούν την επιχειρηματικότητα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του ΣυΔΝΑ, βάσει των πραγματικών αναγκών τους, όπως θα αξιολογηθούν μετά από σχετική διαδικασία.

Ανάδοχος του έργου του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας (Κ.Σ.Ε.) είναι η Κοινοπραξία των εταιρειών ICAP Advisory και Grant Thornton BS, που με το επιστημονικό και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, υποστηρίζει τους τρεις Δήμους του ΣυΔΝΑ, σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα, με την εκπόνηση μελετών και ερευνών που αποτυπώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της τοπικής οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας).

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση εγκαινίων των γραφείων, που  βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού 320, στην Καλλιθέα, σημείωσε :

«Σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αποτελεί μεγάλη δικαίωση τόσο για την Δημοτική μας Αρχή, όσο και για εμένα προσωπικά, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Συ.Δ.Ν.Α.

Το Κέντρο αποτέλεσε θεμέλιο λίθο του σχεδιασμού και των στόχων μας, το πιστέψαμε, το υποστηρίξαμε και, σήμερα, με την αγαστή συνεργασία των άλλων δύο όμορων Δήμων – της Καλλιθέας και του Αλίμου – το παραδίδουμε έτοιμο προς λειτουργία.

Η λειτουργία του, θα αναδείξει την συστηματική μας και στοχευμένη προσπάθεια για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών μας κοινωνιών και του ανθρώπινου δυναμικού των πόλεων μας. Προβάλλοντας και στηρίζοντας την επιχειρηματική δράση – μέριμνα πρωταρχικής σημασίας και διαχρονικής στρατηγικής επιλογής για τον Δήμο μας, στο Παλαιό Φάληρο, θέλω να υπογραμμίσω – καθώς αποτελεί την βασική συνισταμένη, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε και επιδιώκουμε.

Η ανάγκη για υποστήριξη, ενίσχυση και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την  ενίσχυση του θετικού πνεύματος και της καλής ψυχολογίας, λαμβάνει εμφατική και επιτακτική διάσταση, για τη διαχείριση της παρούσας αρνητικής συγκυρίας, λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του ΣυΔΝΑ, για την υποστήριξη των επιχειρήσεων των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου και με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των τριών Δήμων που απαρτίζουν τον ΣυΔΝΑ, καθώς και εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των τοπικών επιχειρήσεων.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 17/5/2022