Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ομάδα εθελοντών της #Deepblue_diving: Καθαρισμός της παραλίας της πόλης από απορρίμματα και απόβλητα

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών της #Deepblue_diving στο πλαίσιο της προσπάθειας ενθάρρυνσης φιλικών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας και του βυθού της πόλης μας, μαζί με ομάδα εργαζομένων και εθελοντών του Δήμου μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε, στον βυθό και την ακτή στο λιμανάκι των αλιέων στο Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας, όπου συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν απορρίμματα και απόβλητα προκειμένου όσα είναι δυνατόν, να ανακυκλωθούν.

Τους συμμετέχοντες εθελοντές στην πρωτοβουλία, υποδέχθηκαν και τους ευχαρίστησαν, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ.

Παράλληλα με τον καθαρισμό υπήρξε ενημέρωση των εθελοντών για θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχετικά με τις πολιτικές και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, για την ανάπλαση και την αξιοποίηση της παραλίας.

Ανάλογες δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και εθελοντές, θα συνεχιστούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω στο πλαίσιο της πολιτικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 2/5/2023