Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Ημερίδα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ»: Αισιόδοξα και ελπιδοφόρα επιστημονικά νέα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

image_pdfimage_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 16/11) στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία συνδιοργανώθηκε από Δήμο Παλαιού Φαλήρου, την AHEPA Palaio Faliro Chapter HJ38 – Phalereus  και την AHEPA Piraeus HJ-9  “Themistocles”, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της AHEPA HELLAS και με την συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από του ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς, όλες οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενώ συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι  σύγχρονες προσεγγίσεις και κλινικές μελέτες επί του θέματος, καθώς και η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπεύθυνη της επιστημονικής ημερίδας ήταν η Dr. Ιωάννα Γαλανού και συντονίστρια η δημοσιογράφος και συγγραφέας Άννα Νικολαϊδη.

Τοποθετήσεις επί του θέματος της ημερίδας έκαναν οι Ζένια Σαριδάκη Ζώρα – Ογκολόγος, Παθολόγος, Ηρώ Μουχτούρη –  Ακτινοδιαγνώστρια και Αναστάσιος Συκουτρής – Χειρουργός, γυναικολόγος  μαιευτήρας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, προλόγισε την σημαντική προσφορά της AHEPA και με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας της οργάνωσης, τόνισε την ανιδιοτελή προσφορά και την φιλανθρωπική της δράση στη χώρα και τον Ελληνισμό.

Ο κ. Φωστηρόπουλος υπογράμμισε επίσης την σημαντική συνεισφορά της Οργάνωσης, με πολυάριθμες δωρεές, στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα καθώς και στο πλούσιο έργο εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Ενώ, αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης, περιέγραψε τις πολιτικές και τις δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μέσω του ΚΕΠ Υγείας και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και τόνισε την σημασία της πρόληψης της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση της νόσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρώην Υπουργός και Βουλευτής Νότιου Τομέα Β3, Χάρης Θεοχάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου καθώς και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS  Κωνσταντίνος Βαρσάμης , ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας της AHEPA HELLAS  Ανάργυρος Τσουνάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS Πειραιά Κυριάκος Σπανόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Τριανταφυλλίδης.

     Πλατεία Φλοίσβου, 30/11: Δωρεάν μαστογραφκός έλεγχος

Στο πλαίσιο της δράσης έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στις 29 και 30 Νοεμβρίου (9.00 -15:00 ) από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Πλατεία Φλοίσβου, με δωρεάν εξέταση για κάθε συμπολίτισσά μας.

Πληροφορίες και ραντεβού για την δράση και τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να έχουν από το ΚΕΠ Υγείας (κα Τσώλη Βιργινία, 210 9839373 & E-mail: virginia.tsoli@palaiofaliro.gr).

Τον συντονισμό και την οργάνωση των δράσεων έχει ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Βατίστας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                           Παλαιό Φάληρο, 17/11/2022