Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για την νέα σχολική χρονιά

image_pdfimage_print

Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι εργασίες εξωραϊσμού, συντήρησης και κτιριακού εξοπλισμού σε διδακτήρια των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την νέα σχολική χρονιά, με στόχο την διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εργασίας και μάθησης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο στόχος για έτοιμες, καθαρές και αισθητικά αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες επετεύχθη και ήταν αποτέλεσμα διαρκούς προσπάθειας καθ΄ όλη την θερινή περίοδο, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλη  Μιχαηλίδη, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) Δημήτρη Μπόγρη & Χαράλαμπου Παπακωστόπουλου και των στελεχών του Γραφείου Παιδείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και πάντα σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα εξωραϊσμού, συντήρησης και κτιριακού εξοπλισμού προέβλεπε  εκτεταμένες παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις (εξωτερικά και εσωτερικά των κτηρίων) και περιελάβανε εργασίες όπως ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, στέγες, τουαλέτες, προαύλια και δεκάδες ακόμα εργασίες αποκατάστασης ζημιών και φθορών των σχολικών μονάδων, από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και μέσω εργολαβιών.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σχετικά με το θέμα τόνισε:

«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, η παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο. Από το 2019 που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, καθημερινά προσπαθούμε για να δημιουργήσουμε σχολεία όμορφα, καθαρά, φωτεινά και ασφαλή για τα παιδιά μας για τα οποία αξίζει το καλύτερο σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς. Μέσα στο καλοκαίρι, που τα σχολεία ήταν κλειστά, προχωρήσαμε σε όλες τις αναγκαίες συντηρήσεις, ώστε να προλάβουμε με ασφάλεια το κουδούνι του Σεπτέμβρη. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα βρουν τα σχολεία τους ανακαινισμένα. Συνεχίζουμε δυναμικά για αναβαθμισμένο και ποιοτικό σχολικό και διδακτικό περιβάλλον. Ευχόμαστε  σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης δήλωσε:

«Εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο των διακοπών ώστε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας να γυρίσουν σε ένα ασφαλές, καθαρό και όμορφο περιβάλλον, που να τα ικανοποιεί και να τους δημιουργεί χαρούμενη διάθεση. Πιστοί στη δέσμευση του Δημάρχου μας Γιάννη Φωστηρόπουλου  για απόλυτη προτεραιότητα στην Παιδεία, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος το έργο μας, έχοντας στο μυαλό και την ψυχή μας μόνο το καλό των παιδιών μας. Συνεχίζουμε Μαζί».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 11/9/2023