Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Επιμορφωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε ενήλικες και παιδιά

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων Ε.Δ.Ο.Κδιοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου, χρήσιμο επιμορφωτικό Σεμινάριο Α’ Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε ενήλικες και παιδιά

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου, με τη χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένες από τις βασικές αρχές της σωστής και ποιοτικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και των πρακτικών πρώτης βοήθειας ενώ πλέον είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να χειριστούν σημαντικά έκτακτα περιστατικά.

Με σύνθημα «Η γνώση σώζει ζωές» οι εισηγητές της Ε.Δ.Ο.Κ., μύησαν και εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες στη δράση, στις βασικές πρακτικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),ενώ οι συμμετέχοντες έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

H εκπαίδευση έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους δημότες. Ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τα εξής:

«Μαζί με πολλούς συνδημότες μας, στο Παλαιό Φάληρο, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά», για τις βασικές αρχές Α’  Βοηθειών, για τις οποίες πάντοτε ευχόμαστε να είναι αχρείαστες, ωστόσο πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ώστε να συμβάλλουμε, εάν απαιτηθεί, στη διάσωση ενός συνανθρώπου μας που θα βρεθεί αιφνίδια σε κίνδυνο. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ θα εξακολουθήσουμε να οργανώνουμε δράσεις με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσημο. Ευχαριστώ τους διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ για τη συμβολή και κοινωνική προσφορά τους».

Την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 12/6/2023