Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εντυπωσίασε το κοινό η μεγάλη μουσική γιορτή από παιδιά και νέους

image_pdfimage_print

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την κακοκαιρία του Σαββάτου, που υποχρέωσαν τους διοργανωτές, το 9ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί τελικά στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ”, η εκδήλωση «κέρδισε» τους εκατοντάδες θεατές της (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς) με το υψηλό επίπεδο και την ποικιλία του προγράμματος της.

Παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου ο οποίος εδώ και χρόνια πιστεύει και υποστηρίζει τον θεσμό του Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ και βράβευσε νέους ταλαντούχους μουσικούς, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πίεση και την μονοτονία της καθημερινότητας στέλνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ενασχόλησης με την μουσική.

 

Στο 9ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ συμμετείχαν με καλλιτεχνικά σχήματα, μαθήτριες και μαθητές όλων των ηλικιών από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Παλαιού Φαλήρου και παρουσίασαν τις επιδόσεις και τις δημιουργίες τους στην μουσική ενώ εντυπωσίασαν το κοινό με την ενέργεια και το πάθος τους, ερμηνεύοντας γνωστές pop,rock,metal αλλά και ελληνικές δημιουργίες. Ιδιαίτερη και ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση της Anastasia που πραγματικά ξεσήκωσε και διασκέδασε το νεανικό κοινό.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Φωστηρόπουλου και την μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου, οι θεατές του Φεστιβάλ, είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το  Κοινωνικό Παντοπωλείο & Συσσίτιο, μια προσπάθεια που λειτούργησε με την υποστήριξη εθελοντών στον χώρο του Φεστιβάλ.

Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η Μαρία Οικονομάκου, ενώ η δράση υποστηρίχθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Παλαιό Φάληρο, 19/6/2023