Δήμος Π. Φαλήρου: Συνεχίζονται οι ενημερωτικές καμπάνιες ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων για τα νοικοκυριά και το πρόγραμμα THE GREEN CITY

image_pdfimage_print

Συνεχίζονται και διευρύνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου σε όλες τις γειτονιές της πόλης, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους δημότες σε θέματα ανακύκλωσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εξοικείωσης των κατοίκων με τους καφέ κάδους βιοανακύκλωσης.

Η ανταπόκριση στην καμπάνια ενημέρωσης του Τομέα Καθαριότητας είναι ιδιαίτερα θετική και το πρόγραμμα παρουσιάσεων επεκτείνεται συνεχώς, με στελέχη και εργαζόμενους του Τομέα Καθαριότητας, παρουσία του Αντιδημάρχου Πόλης Δημήτρη Μητρέλλου, να μοιράζουν σχετικό ενημερωτικό υλικό και να παρουσιάζουν στους πολίτες σωστές πρακτικές για το πώς διαχειριζόμαστε τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Αυτή την εβδομάδα η δράση περιελάβανε την Πλατεία Ντάβαρη, την περιοχή της Κοψαχείλας και την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Φλοίσβου) ενώ κατά την κατά την διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, διανέμεται δωρεάν φυτόχωμα προερχόμενο από την διαδικασία κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων του Παλαιού Φαλήρου.

Παράλληλα, ο Τομέας Καθαριότητας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΣΔΝΑ και τo πρόγραμμα  “THE GREEN CITY” συνεχίζει τις εξορμήσεις γνωριμίας και παρουσίασης με το «φορτηγάκι-κινητό πράσινο σημείο» της δράσης να επισκέπτεται το 5Ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου εξοικειώθηκαν με τις πρακτικές και τις αξίες της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας.

Και τις δύο δράσεις οργάνωσε και συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πόλης Δημήτρης Μητρέλλος παρόντος και του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Αλέξανδρου Πανταζή.

Τα προγράμματα παρουσίασης θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα σε σημεία που θα ανακοινωθούν από τον Τομέα Καθαριότητας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα σχετικά με την καθαριότητα ή την ανακύκλωση οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα καθαριότητας στο 1565.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 30/3/2023