Δήμος Π. Φαλήρου: «Φιλοζωία και Ναυταθλητισμός» στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π.Φ. στη Μαρίνα Φλοίσβου

image_pdfimage_print

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Υιοθεσίας Αδεσπότων» στον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου, προσελκύοντας πλήθος κόσμου στο σημείο για να γνωρίσει από κοντά τους τετράποδους φίλους μας.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα, γνώρισαν από κοντά και αγκάλιασαν τα σκυλάκια και τα γατάκια, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες της υπεύθυνης υιοθεσίας και την ευθύνη που φέρει μια τέτοια απόφαση, ενώ εκδήλωσαν και το ενδιαφέρον τους να δώσουν σε κάποιο από αυτά ένα σπίτι και μια οικογένεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με σύνθημα «Αγαπώ και φροντίζω υιοθετώντας ένα από τα αδεσποτάκια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου» οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σκυλάκια και γατάκια κάθε ηλικίας, κουταβάκια και ενήλικα, υγιέστατα, τσιπαρισμένα, έτοιμα να δείξουν την αγάπη τους.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους ενώ την εκδήλωση διοργάνωσαν και υποστήριξαν οι: ΑΛΜΑ / Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου, το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου, η Ομάδα Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου και η Φιλοζωική Μαθητική Ομάδα Παλαιού Φαλήρου «ΓΑΒ YOU».

«Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εθελοντές και όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δείχνοντας ατελείωτη αγάπη και προσφορά για τα αδεσποτάκια μας. Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Ετοιμαστείτε για το επόμενο ραντεβού! Έχουμε αποφασίσει ότι θα βρούμε οικογένειες για όλα τα σκυλιά μας», τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικών Δομών κο Μιχάλη Μιχαηλίδη και την κα Αικατερινη Λεμη, Υπευθυνη Επικοινωνίας, Εκδηλώσεων και Προώθησης Υιοθεσιών Αδεσπότων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν το πάντρεμα του ναυταθλητισμού και της φιλοζωίας. Ο Δήμος Παλαιού  Φαλήρου είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα αδεσπότων ζώων συντροφιάς της πόλης μας και τρέχει διάφορα προγράμματα για την περίθαλψη τους και την ευζωίας τους. Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είναι  ενεργός στην πόλη μας από το 1937 σε ναυταθλητική  δραστηριότητα και διοργάνωση αγώνων για όλες τις ηλικίες.

Το κλίμα της ημέρας μετέδωσε η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Αικατερίνη Λέμη , Υπευθυνη Επικοινωνιας Εκδηλωσεων και Προωθησης Υιοθεσιων Αδεσποτων του Δημου Παλαιου Φαληρου, η οποία έκανε λόγο για μια ημέρα-επιτυχία, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον για τους τετράποδους φίλους μας ακόμη μεγαλύτερο. «Στόχος της Ημέρας Υιοθεσίας που διοργανώσαμε ήταν να έρθει ο κόσμος, να τα γνωρίσει από κοντά, να ακούσει για τις ανάγκες τους και έπειτα, να σκεφτεί αν και κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια πιθανή υιοθεσία. Αυτό που μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και των γύρω περιοχών έχουν μάθει για την ύπαρξη αυτών των ζώων, για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και το έργο του, καθώς και για τη δυνατότητα υιοθεσίας ενός ζώου», ανάφερε η κα Λέμη.

Iδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην διεθνή πλατφόρμα φωτογραφίας www.moments-collective.com για την αφιλοκερδή κάλυψη της εκδήλωσης.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                               Παλαιό Φάληρο, 2/10/2023