Δήμος Π. Φαλήρου: Αποτελεσματική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Διωκτικών Αρχών της πόλης σε επιχείρηση σύλληψης ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών

image_pdfimage_print

Με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια, στην κατεύθυνση της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, μέσα από συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Π. Φαλήρου και προσωπικά του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου με τη διοίκηση του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ειδική επιχειρησιακή δράση.

Η αστυνομική επιχείρηση, για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικότητας και εγκληματικότητας, κρίθηκε απαραίτητη, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου αλλά και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έγιναν αποδέκτες καταγγελιών, που αφορούσαν  άτομα τα οποία προέβαιναν σε συστηματική χρήση αλλά και διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Τα παραβατικά αυτά άτομα, ως επί το πλείστον αλλοδαποί αλλά και ημεδαποί, δρούσαν στο νότιο τμήμα της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου και πολλές φορές οι συναντήσεις τους οδηγούσαν και σε μεταξύ τους συμπλοκές.

Η επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Π. Φαλήρου, διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου και την ομάδα ΔΙΑΣ, μετά από προσωπική συνεννόηση του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου,  με τις Αστυνομικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων στην παραλιακή ζώνη, ελέγχθηκαν 22 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα (για κατοχή κάνναβης, συμπλοκές και πρόκληση εκατέρωθεν επικινδύνων σωματικών βλαβών) καθώς και 12 προσαγωγές αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ευχαριστεί δημόσια τις Τοπικές Αστυνομικές Αρχές αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την αγαστή συνεργασία και την άμεση όσο και αποτελεσματική ανταπόκριση τους.

Ο κ. Φωστηρόπουλος και η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου διαβεβαιώνουν τους κατοίκους, ότι οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                        Παλαιό Φάληρο, 24/7/2023