Δήμος Π. Φαλήρου, 6/12, 18.00΄ – Ανοιχτή Ημερίδα για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη»  

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) , στο πλαίσιο  εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, διοργανώνουν,  Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης, για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «Μελίτη».

Η δράση θα διεξαχθεί  στον  Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00μμ. 

Στο πλαίσιο προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η συμμετοχή στην ημερίδα  είναι  πολύ σημαντική καθώς ο καρκίνος του πνεύμονα (ΚτΠ), μεταξύ των καρκίνων, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και τούτο διότι, συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή 5ετή επιβίωση.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ ́ όσον σώζει στη κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.

Για τον σκοπό αυτό, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας – ΕΝΘΕ ξεκινάει στους Δήμους-μέλη του Δικτύου, πανελλήνιο Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του ΚτΠ με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΛΙΤΗ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του ΚτΠ με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT), μέσα από τη διενέργεια ζωντανών ενημερωτικών διαλέξεων από ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

  • 18:00-18:20 Έναρξη – Χαιρετισμοί επισήμων
  • 18:20 Διενέργεια ενημερωτικής διάλεξης από τον Πνευμονολόγο – μέλος της ΕΝΘΕ με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων κ. Στυλιανό Φρέγκογλου.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας  & γιατρός Παθολόγος – Διαβητολόγος Γιάννης Αρκουμάνης.

Πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν από το ΚΕΠ Υγείας (κα Τσώλη Βιργινία Τ. 210 9839373 & E-mail: virginia.tsoli@palaiofaliro.gr).

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                  Παλαιό Φάληρο, 1/12/2022