Δήλωση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για τον Ζάχο Χατζηφωτίου

image_pdfimage_print

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την είδηση του θανάτου του Ζάχου Χατζηφωτίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

O Ζάχος Χατζηφωτίου, με την πολυδαίδαλη και περιπετειώδη ζωή του, γεμάτη εμπειρίες και ανατροπές, ο Παλαιοφαληριώτης που αγάπησε την πόλη μας και τιμήθηκε με την ψήφο των συνδημοτών μας, δεν είναι πλέον κοντά μας.

Η ανταπόκριση του, η διάθεση προσφοράς, το ήθος, η μόρφωση και η σεμνότητα του, θα συνοδεύουν τη μνήμη του, ως παράδειγμα υπευθυνότητας και δημιουργικότητας. Η βαρύνουσας σημασία εμπειρία, καθώς και το ένστικτο του, ήταν πάντα πολύτιμα.

Ο εκλιπών, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με την αφοπλιστική προσωπικότητα, τον έντονο ψυχικό κραδασμό, τον ανήσυχο παλμό του, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τις τηλεοπτικές κοινωνικές κριτικές του, καθώς και την αρθρογραφία του, ως κοσμικογράφος.

Τον Ζάχο Χατζηφωτίου είχα προσωπικά την τύχη να τον γνωρίσω και μάλιστα να συμπορευθούμε για λίγο, ως συνάδελφοι στα κοινά του Δήμου μας. Θα μας λείψουν το χιούμορ του, η σκέψη του, η ευστροφία του, οι συμβουλές του και κυρίως ο κοσμοπολιτισμός του!

Καλό ταξίδι σε έναν αυθεντικό bon viveur.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 30/9/2022