Διευρύνεται και αναπτύσσεται το  Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία»

image_pdfimage_print

Συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις δράσεις στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου σύστασης και δημιουργίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», που υπογράφηκε από 8 ελληνικές και 8 ισραηλινές πόλεις τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Παλαιό Φάληρο, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, συμμετέχοντας στην ομάδα των Αυτοδιοικητικών των Ελληνικών πόλεων του Δικτύου, επισκέφτηκε το Ισραήλ από τις 6/12 έως 9/12, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των 16 πόλεων που συμμετέχουν σε αυτό.

Στην κοινή συνεδρίαση των Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών από τις δύο χώρες, χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ  Κυριάκος Λουκάκης, ο οποίος περιέγραψε και ανέπτυξε τους σκοπούς του  Πρωτοκόλλου ενώ ευχήθηκε για την ευόδωσή και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Στο πλαίσιο των εργασιών των εθνικών αποστολών από τις δύο χώρες, επισφραγίστηκε  η συνέχεια της συνεργασίας των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο  βασιζόμενη στις κεφαλαιώδεις αρχές «Σχεδιάζουμε παγκόσμια υλοποιούμε τοπικά», «Κανένας άνθρωπος στο περιθώριο», «Ισότητα στην Υγεία», «O Πολιτισμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την Υγεία μας», ενώ από όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις εργασίες, τονίσθηκε ότι οι στρατηγικές που θα αναπτυχθούν, θα έχουν την Υγεία στο επίκεντρο τους.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αποδέχτηκε τη τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Τοπικών Αρχών του Ισραήλ και των Δημάρχων της πόλης των Ιεροσολύμων καθώς και της πόλης Μοντίν Μακαμπίμ Ρέουτ, να παραστεί και να μιλήσει ως ο μοναδικός ξένος εκπρόσωπος σε φόρουμ για την Υγεία, παρουσία της Υπουργού Υγείας του Ισραήλ και στελεχών του τομέα Υγείας του Ισραήλ, περιγράφοντας τις σχετικές πολιτικές και δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πιστοποίηση της πόλης του Παλαιού Φαλήρου ως Υγιής Πόλη στον Π.Ο.Υ( Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ.

Επίσης η ελληνική αποστολή των 8 Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, προσκλήθηκε και επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πανάγιο Τάφο ενώ ακολούθησε γεύμα προς τιμήν τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης  ακολούθησε προσκύνημα στο Ιερό Ναό Γέννησης της Βηθλεέμ όπου η Ελληνική αποστολή προσκλήθηκε από τον Μητροπολίτη Διοκαισάρειας και Πατριαρχικό Επίσκοπο εν Βηθλεέμ, Σεβασμιότατο Βενέδικτο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στο 3ημερο ταξίδι του στο Ισραήλ και την συμμετοχή στην 2η συνάντηση του Ελληνο – Ισραηλινού Πρωτοκόλου  “Για την Υγεία και τον Πολιτισμό” τόνισε ότι « η κοινή προσπάθεια των Πόλεων του Ισραήλ και της Ελλάδας που ξεκίνησε στο Παλαιό Φάληρο τον Σεπτέμβριο, όχι μόνο ρίζωσε αλλά αναπτύσσεται με τη δρομολόγηση σημαντικών πρωτοβουλιών, έργων και δράσεων που απευθύνονται στους συμπολίτες μας. Με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε το σημαντικό  εγχείρημα της Ίδρυσης του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία», το οποίο έχω τη βεβαιότητα ότι σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια πολυδιάστατη συνεργασία των δύο κρατών. Εξετάζοντας και φωτίζοντας από μια άλλη γόνιμη ματιά, τα θέματα υγείας, ευημερίας και  οικονομικής δραστηριότητας».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                                                       Παλαιό Φάληρο,10/12/2022