Διαδικτυακή Ημερίδα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Aντιβιοτικά και τα Eμβόλια»

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλ. Φαλήρου και το Τμήμα Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ημερίδα με θέμα:

<< ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ TA  ΕΜΒΟΛΙΑ>>

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 από τις 18.00 έως 20.00 Σκοπός της είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής καθώς και των γονέων πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.  Η Εκστρατεία «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, από  το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες για όλες τις πτυχές της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και της πολυφαρμακίας από  έγκριτους επαγγελματίες υγείας και ειδικούς, όπως :

  • Ορθή χρήση αντιβιοτικών
  • Τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης – Ευθύνη όλων μας η διάσωση τους
  • Εκπαιδευτικό υλικό και παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος
  • Εμβόλια και μέτρα υγιεινής
  • Παρουσίαση παραμυθιού στο πλαίσιο « Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά».

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων από τους ομιλητές θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν σχετικά ερωτήματα ενώ για την συμμετοχή στην Ημερίδα  θα δοθούν  βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 από ώρα 18:00 έως 20:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, κάνοντας εγγραφή →ΕΔΩ.

Ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας

 Ιωάννης Αρκουμάνης

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Μιχαήλ Μιχαηλίδης

 

 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                               Παλαιό Φάληρο, 10/3/2023