Χιλιάδες βιβλία παραδόθηκαν από τους Φαληριώτες στη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του Δήμου Παλ. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Μια μεγάλη αγκαλιά έδωσαν οι Φαληριώτες και σε αυτή τη δράση που διοργάνωσε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και ακόμα 40 Δήμους της Αττικής, με σκοπό τη συγκέντρωση βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των πόλεων.

Ο  Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με την από κοινού δράση τους, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας τα βιβλία τα οποία δεν χρειάζονταν, για να εμπλουτίσουν βιβλιοθήκες σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Η συμμετοχή  των δημοτών ήταν συγκινητική και η συγκέντρωση των βιβλίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς παραδόθηκαν περισσότερα από 5.000 βιβλία, όλων των ειδών (ιστορικά, παιδικά, λογοτεχνικά, ψυχολογίας, λογοτεχνίας) και όλα διατηρημένα σε εξαιρετική κατάσταση, για να πάρουν ξανά ζωή, αφού θα διαβαστούν και από άλλους συμπολίτες μας.

«Το βιβλίο θα ταξιδέψει, θα γεννήσει μέσα στη φαντασία μας καινούργιες παραστάσεις, αχτίδες διαφυγής της σκέψης μας, εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που ζει η ανθρωπότητα» λέει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και ευχαριστεί θερμά τους δημότες που συμμετείχαν στη δράση, δείχνοντας ευαισθησία και αλληλεγγύη σε μια ευρεία κοινωνική εθελοντική πράξη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την εθελοντική ομάδα και τους υπαλλήλους του Δήμου που υποστήριξαν και συμμετείχαν στην δράση.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ θα συνεχίσουν την σύμπλευση με νέες κοινωνικές δράσεις.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 28/2/2022