Από τις 6/6 η καρδιά του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» χτυπά πλέον και στο Παλαιό Φάληρο

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την δράση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ανακοινώνει  την ένταξη του στο πρόγραμμα ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η οποία θα υλοποιείται κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα

Κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης από τις 6 Ιουνίου 2022 (1.30’ μ.μ. – 2.30’ μ.μ.) στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας, επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου 77 (Τ. 210 98 39 373  & e-mailvirginia.tsoli@palaiofaliro.gr ).

Μέσω της δράσης, ο κάθε δημότης που το επιθυμεί και είναι ηλικίας από 18 έως 45 ετών, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, συμπληρώνοντας την αίτηση και  δίνοντας δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) στον εκπαιδευμένο νοσηλευτή, ο οποίος θα υποστηρίζει την προσπάθεια στα Δημοτικά μας Ιατρεία.

Ακολούθως το δείγμα αυτό αποστέλλεται από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε εξειδικευμένο εργαστήριο, για την εξέταση της ιστικής του ταυτότητας και εν συνεχεία, ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την έναρξη της δράσης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν, στηρίζοντας με την συμμετοχή τους την προσπάθεια και με δεδομένο ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δοτών ανά πληθυσμό.

Στατιστικό το οποίο αναδεικνύει στην απόλυτη διάστασή της, την μεγάλη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία ενημερώνει και ευαισθητοποιεί, ώστε να καταστεί συνείδηση μας η εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων.

Η δράση υποστηρίζεται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και συντονίζεται από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο των Δημοτικών Ιατρείων Παλαιού Φαλήρου Μελέτιο Βατίστα.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 1/6/2022