«Ανακαλύπτω τους Ναούς του Παλαιού Φαλήρου» στο παρεκκλήσιο της “Αναλήψεως του Κυρίου” και το Χριστιανικό Ίδρυμα Νεότητας «ο Παντοκράτωρ».

image_pdfimage_print

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εφετινή εξόρμηση της πετυχημένης δράσης «Ανακαλύπτω τους ναούς» από της Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, στο παρεκκλήσιο της “Αναλήψεως του Κυρίου” και το Χριστιανικό Ίδρυμα Νεότητας «ο Παντοκράτωρ».

Οι γονείς και τα παιδιά συμμετείχαν στην μικρή γιορτή όπου στήθηκε και άκουσαν, έμαθαν, χάρηκαν εικόνες και μουσικές και έγιναν μια μεγάλη παρέα στον χορό!

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου και η συντονίστρια της δράσης, Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, ευχαρίστησαν για την φιλοξενία τον κ. Ανδρέα Λιόνη και τον Κωνσταντίνο Λιόνη από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, με την μεγάλη ιστορία και προσφορά στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου!

Επίσης, ευχαρίστησαν την ομάδα παραδοσιακών χορών για την όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε από τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του Παντοκράτορα με υπεύθυνες τις κυρίες Χρύσα, Μαρία και Αγγελική Λαγκουβάρδου.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη για την συνεργασία, τον ιστορικό τέχνης Παναγιώτη Λαγό και τον εικονογράφο κ. Σπύρο Ζαχαρόπουλο για τον μοναδικό χάρτη των εκκλησιών της πόλης μας !

oznorHB_vivi

Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο  οποίος συνόδευσε τους Δημότες, αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Την οργάνωση της δράσης αλλά και τον συντονισμό της, είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                     Παλαιό Φάληρο, 2/10/2023