Αγία Βαρβάρα Παλαιού Φαλήρου: «Ανακαλύπτω τους Ναούς της πόλης μου» – Μεγάλη η ανταπόκριση των Φαληριωτών

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, συνέχισαν και αυτή την Κυριακή 19/3, το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τους Ναούς του Π. Φαλήρου», με στόχο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν την ιστορία αλλά και την καλλιτεχνική, αγιογραφική και πολιτιστική πλευρά των Ναών της πόλης μας.

Στην τρίτη εξόρμηση, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την ομορφιά του Ι. Ναού της  Αγίας Βαρβάρας.

Οι  ιερείς του Ναού, π. Δημήτριος και π. Μιχαήλ καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στην δράση.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι με θέμα την ζωή της Αγ. Βαρβάρας με την θεατρολόγο Μ. Αθανασάτου ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενημερώθηκαν από τον Μ. Ιατρού για την ιστορία του ναού μέσα από πολύτιμο φωτογραφικό υλικό.

Σημαντική ήταν και η παρουσίαση, για θέματα τέχνης και αγιογράφησης του Ναού, από τον Ιστορικό Τέχνης  Π. Λαγό (από τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας).

Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος συνόδευσε τους δημότες και μαζί τους παρακολούθησε την δράση καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Σημαντική ήταν επίσης η συνδρομή των μελών του ενοριακού συμβουλίου οι οποίοι υποστήριξαν σημαντικά την προσπάθεια.

Την οργάνωση της δράσης αλλά και τον συντονισμό της, είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο,20/3/2023