600 παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης 2023 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Μέσα σε κλίμα χαράς, γεμάτο παιδικά χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο η μεγάλη εκδήλωση λήξης του εφετινού Θερινού Προγράμματος Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των δημοτών, προσφέροντας στα παιδιά μας, μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή εμπειρία γεμάτη χορό, παιχνίδι, κολύμβηση, εκδρομές, αθλητισμό και νέες φιλίες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος «το πλούσιο, εξαιρετικά επιμελημένο, προσεγμένο και κυρίως βιωματικό πρόγραμμα του εφετινού Θερινού Προγράμματος Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έληξε με επιτυχία και γιορτάσαμε το τέλος μιας όμορφης και δημιουργικής χρονιάς στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο μας το οποίο πλημμύρισε από χαμόγελα και άδολη αγάπη». Επίσης πρόσθεσε ότι «πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να εξελίσσουμε κάθε χρόνο, σε ποιότητα, δραστηριότητες και ποικιλία ασχολιών για τα παιδιά τον θεσμό του Θερινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης, ώστε η ψυχαγωγία τους, αλλά και η ικανοποίηση των γονέων, να εκφράζονται με διάχυτα συναισθήματα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές μας για στήριξη των οικογενειών της πόλης μας, σε αυτή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Η έμπρακτη κοινωνική πολιτική μας δεν σταματά. Συνεχίζεται!».  

Τα παιδιά, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, τραγούδησαν και χόρεψαν, αποχαιρετώντας τους εκπαιδευτές τους και τους παιδαγωγούς που επιμελήθηκαν υπό τον συντονισμό του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου την καλοκαιρινή δράση διασκέδασης, μάθησης και δημιουργίας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών, Μιχάλης Μιχαηλίδης που είχε την ευθύνη του προγράμματος, απευθυνόμενος στα παιδιά και στους γονείς τόνισε ότι «με την προσπάθεια όλων δημιουργήθηκε και λειτούργησε ένα ξέγνοιαστο, χαρούμενο, δημιουργικό και κυρίως βιωματικό πρόγραμμα που πρόσθεσε γνώσεις και δημιούργησε ιδιαίτερες αναμνήσεις στα παιδιά».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κύκλος του προγράμματος – υπό την επίβλεψη παιδαγωγών και γυμναστών –  περιλάμβανε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες (κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις), εργαστήρια κατασκευών και διάφορες πρωτότυπες ενασχολήσεις, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για τα παιδιά μας, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του ΠΟ.Α.ΚΕ. και του Προέδρου του Μιχάλη Κουμεντάκου, καθώς πολλές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στις υποδομές και τους αθλητικούς χώρους του Κέντρου.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 20/7/2023