5 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί μας.

Η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, το Τμήμα Παιδείας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Πόλης μας  συνεργάζονται με φορείς, συλλόγους  και εθελοντές και προσφέρουν ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, γεμάτο με εργαστήρια, κατασκευές, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, βιβλία και αφηγήσεις, όλα αφιερωμένα στο Περιβάλλον

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων & δραστηριοτήτων περιλαμβάνει τα εξής:

Παρασκευή 4 Ιουνίου – Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πραγματοποίηση δράσης 8.30 – 13.00

 • Δράσεις στον αύλειο χώρο της Παιδικής Δημοτικής βιβλιοθήκης
 • Συνεργασία με το 2ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου. Τα παιδιά δημιουργούν αφίσες με υλικά, γράφουν συνθήματα και θα ακούσουν ιστορίες που αφορούν το Περιβάλλον, την ανακύκλωση κλπ.
 • Παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, όπου τα παιδιά θα μάθουν να επιλέγουν τους σωστούς κάδους, όπου πρέπει να ανακυκλώνεται το κάθε υλικό (πλαστικά, χαρτιά, γυαλί, υπόλοιπο τροφών κλπ.

Σάββατο 5 Ιουνίου – Πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό

Δράσεις 11.00πμ – 12.00

 • Αφήγηση ιστορίας με θέμα το Περιβάλλον
 • Ζωγραφική με θέμα το Περιβάλλον & την Aνακύκλωση
 • Παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά ,

Κουκλοθεατρική παράσταση 12.00 -13.00

 • Κουκλοθεατρική παράσταση «Οικολογήματα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από την ομάδα Κοκου-Μουκλό

Αφήγηση ιστοριών 18.00 – 19.30

 • Αφήγηση με συνοδεία μουσικής, από την αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα με τις ιστορίες του Κόσμου

Κυριακή 6 Ιουνίου – Καθαρισμός παραλίας – Μπάτης

 Καθαρισμός Παραλίας Μπάτη ( 9.30 π.μ.).

 • Σημείο συνάντησης Στάση Τραμ Μπάτης.
 • Μπορούν συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν, ενώ η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου μας θα υποστηρίξει την δράση παρέχοντας όλα τα απαραίτητα ( γάντια, σακούλες κλπ).
 • Στην δράση ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που τις διακρίνει και το προσωπικό των οποίων, συμμετέχει εθελοντικά.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, τονίζει:

« Για το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και εμένα προσωπικά, το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα, ενώ η προστασία του, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης και πρακτικής. Με τη συνεργασία εθελοντών, φορέων και οργανώσεων της πόλης μας και με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου , ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας προς τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές, σχεδιάσαμε και θα πραγματοποιούμε σειρά εκδηλώσεων & δράσεων με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής και οικολογικής συνείδησης, καθώς και την ενεργοποίηση όλων μας στην προσπάθεια αναστροφής της σημερινής δυσοίωνης πορείας.

Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και κυρίως τα παιδιά και την νέα γενιά που αποτελούν την σημαντικότερη ελπίδα για αναστροφή της σημερινής καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η ανθρωπότητα και του ζοφερού μέλλοντος που προδιαγράφεται.

Δείτε το πρόγραμμα και ελάτε να γίνουμε όλοι μια παρέα και να φωνάξουμε δυνατά : ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!».

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 31/5/2021