4-5/6/2023 Περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση συσκευών από τον Δήμο Π. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον Φλοίσβο (Λεωφόρος  Ποσειδώνος και Αγίου Αλεξάνδρου), ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος διοργανώνουν την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 , από τις 10:00 έως τις 18:00, διήμερο ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση των συσκευών.

Η ενημερωτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνεται εφέτος σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), την οποία ο Δήμος Π. Φαλήρου τιμά κάθε χρόνο, συμμετέχοντας σε ανάλογες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και προστασίας του πλανήτη.

Στο «Σημείο Ανακύκλωσης» το κοινό μπορεί να προσκομίζει για ανακύκλωση οποιαδήποτε συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία! Οι παλιοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα, τα χαλασμένα ακουστικά, τα καμένα ηλεκτρικά σίδερα, τα παλιά μιξεράκια και όποια ηλεκτρική συσκευή δεν λειτουργεί, έχουν θέση στον κάδο της Ανακύκλωση Συσκευών!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνεται από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από το 1973 και εορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Την ημέρα αυτή, φορείς καλούνται να παρακινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως

  • Η θαλάσσια ρύπανση,
  • Ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός
  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη
  • Η βιώσιμη κατανάλωση
  • Τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετικό θέμα, το οποίο υιοθετούν μεγάλες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινότητες κλπ. Για εφέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στον περιορισμό της ρύπανσης από το πλαστικό.

Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 , από τις 10:00 έως τις 18:00, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως,

Φέρτε τις μικρές συσκευές σας για ανακύκλωση και συνεισφέρετε και εσείς για το καλό του  πλανήτη, ανακυκλώνοντας. Λαχνοί για δώρα στη στιγμή θα σας περιμένουν!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

  • Η εφετινή γιορτή στον Δήμο Π. Φαλήρου αρχίζει από το πρωί της Κυριακής 4/6 με μια εκδήλωση σε ατμόσφαιρα πάρτι, με τις non stop μουσικές επιλογές εκλεκτού d.j.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Παλαιό Φάληρο, 31/5/2023