20η Ημερίδα Κολύμβησης «Για τη Φωτεινή και το Δημήτρη»

image_pdfimage_print

«Για τη Φωτεινή και το Δημήτρη» πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 16 Μαΐου 2023 η 20η Ημερίδα Κολύμβησης, στο ανοικτό Κολυμβητήριο του Πολιτιστικού και  Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου.

Η Φωτεινή και ο Δημήτρης, δύο αθλητές οι οποίοι δε βρίσκονται πια κοντά μας, είναι ο λόγος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  αυτή η γιορτή της θέλησης και του αθλητισμού. Προς τιμήν τους συμμετέχουν παιδιά και νέοι, με και χωρίς αναπηρία, δίνοντας το καλύτερό τους εαυτό, και κερδίζοντας ο καθένας το δικό του προσωπικό στοίχημα!

Η εφετινή αθλητική ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου καθώς και το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου.

Φέτος συμμετείχαν συνολικά 133 αθλητές από 19 διαφορετικούς φορείς ατόμων με αναπηρία από όλη την Αττική.

Την Ημερίδα Κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου Μιχάλης Κουμεντάκος, ο αλυτάρχης των αγώνων Κώστας Βραχλιώτης, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Μαίρη Τρύφων, η καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΏΝ Χαρίτου και καθηγητές της ειδικότητας κολύμβησης.

Στην διοργάνωση παρόντες ήταν και οι γονείς της Φωτεινής και του Δημήτρη  Φρίντα Παπαδονικολάκη και Κατερίνα & Κων/νος Γιάννος.

Την διοργάνωση υποστήριξαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ- ΖΑΓΟΡΙ, η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής, τα ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ – ειδικότητες Κολύμβησης και Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής, το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο Αθλητικός Όμιλος Π. Φαλήρου, και ο Σύνδεσμος Κριτών Κολύμβησης Αττικής ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του γιατρού, Γιάννη Μπίτσικα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υποδεχόμενος τις αθλήτριες και τους αθλητές αναφέρθηκε «στην πολυετή και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» καθώς και στην αξία και στην σημασία της προσπάθειας των παιδιών που αποτελεί παράδειγμα για όλους». Σημείωσε δε ότι  «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σταθερά και διαχρονικά είναι κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες τους και προσπαθεί πάντα να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του ΑΛΜΑ».

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                          Παλαιό Φάληρο, 18/5/2023