1η Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων

image_pdfimage_print

 

                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η  Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες ευαισθητοποιούν και τιμούν την τρίτη ηλικία

————————————————————————————————————————————————

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ή τρίτης ηλικίας, υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων, στη διατήρηση και βελτίωση της καλής υγείας τους και στη μείωση ανισοτήτων που δημιουργούνται.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφερόμενος στον εορτασμό, τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «τιμούμε και νοιαζόμαστε για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στήριξαν την Ελληνική οικογένεια και την εποχή της πανδημίας, μας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες,  με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης των Βιβλιοθηκών Μαίρης Τρύφων, συμμετέχουν με δραστηριότητες στα σχολεία  και video παρουσίασης και αφήγησης του βιβλίου «Μεγαλώνω την γιαγιά μου» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Εκδ. Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 30/9/2020