15-21/2/2022 : Η τελευταία φάση απογραφής για δημότες & κατοίκους Παλ. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει, ότι οι δημότες και οι κάτοικοι του Παλ. Φαλήρου που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν απογράφηκαν, είτε ηλεκτρονικά (αυτοαπογραφή), είτε από τον απογραφέα (δελτίο) κατά την προηγούμενη περίοδο στο πλαίσιο της απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), θα έχουν εκ νέου αυτή τη δυνατότητα, στην Γ’ και τελευταία φάση απογραφής, από αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου (19/2) και Κυριακής (20/2).

Οι δημότες/κάτοικοι θα μπορούν να προσέρχονται για την απογραφή τους στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου στον 4ο όροφο ( Τερψιχόρης 51, Παλαιό Φάληρο – τηλ.:213-2020242) ή στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» (Λ. Ποσειδώνος, Φλοίσβος – τηλ.:210-9813274) καθημερινά από τις 9.00’ το πρωί έως τις 5.00’ το απόγευμα. 

Σημειώνεται ως απαραίτητη η ατομική γνώση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ ενώ η είσοδος στους χώρους θα πραγματοποιείται βάσει των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται για την είσοδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής απογραφής μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΣΤΑΤ https://www.statistics.gr/ όπου ο πολίτης καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του.

Υπενθυμίζεται ότι είναι κρίσιμο, η πληθυσμιακή μεταβολή από την τελευταία απογραφή του 2011 να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της απογραφής στο Δήμο μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και τις υποδομές και υπηρεσίες που μας αναλογούν, βάσει των νέων πραγματικών δημογραφικών δεδομένων του Παλαιού Φαλήρου.

 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 15/2/2022