Υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης για το 1821

image_pdfimage_print

Παλαιό Φάληρο: Υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης για το 1821
————————————————————————–

Με αφορμή τις εκδηλώσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, δημιουργήθηκε υπαίθρια έκθεση με αντίγραφα έργων τέχνης, στον κήπο της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης, επισκέφτηκαν την έκθεση και επαίνεσαν την Yπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Δημοτική Σύμβουλο Μαίρη Τρύφων για την δυνατότητα, όλοι οι δημότες περνώντας από την Αίαντος 28, να δουν και να διαβάσουν πληροφορίες για τις σκηνές και τα πρόσωπα που αναπαριστώνται στα έργα.

Έχουν αναρτηθεί και παρουσιάζονται πίνακες (αντίγραφα) με τα χαρακτηριστικά έντονα χρώματα του Peter von Hess με τον Υψηλάντη, τον Μιαούλη και την Μπουμπουλίνα, «Η Ελλάς στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Eugène Delacroix, οι «Σουλιώτισσες» του  Ari Schaefer ενώ μοναδικής τεχνοτροπίας είναι οι πίνακες του Θεόφιλου με την απόδοση του στρατηγού Κολοκοτρώνη, του Μάρκου Μπότσαρη, του Οδυσσέα Ανδρούτσου, του Αθανάσιου Διάκου και «Η πυρπόληση της Ναυαρχίδας από τον Κανάρη» του Νικηφόρου Λύτρα.

Η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων, επεσήμανε ότι όλα τα έργα θα δοθούν, στα σχολεία του Π. Φαλήρου, μετά από συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Δήμου, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 .

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ,30/3/2021