Ξεκίνησαν τα Μαθήματα Πιάνου στο κτίριο Διπλαράκου

image_pdfimage_print

Εξερευνώντας τους ήχους, αυτοσχεδιάζοντας, παίζοντας ρυθμικές ασκήσεις και αποκτώντας εξοικείωση με τη μουσική σημειογραφία, οι μαθητές εισάγονται στο μαγικό κόσμο της μουσικής και του πιάνου. Τα μαθήματα είναι δομημένα με σύγχρονες μεθόδους μουσικής διδασκαλίας και προσαρμοσμένα στην ηλικία του κάθε μαθητή.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
– Η δυνατότητα έκφρασης μέσα από τη μουσική,
– Η εισαγωγή στην τεχνική του πιάνου,
– Η απόκτηση βασικών γνώσεων θεωρίας της μουσικής,
– Η καλλιέργεια της ικανότητας αναπαραγωγής του παλμού- ρυθμού της μουσικής,
– Η γνωριμία με ρεπερτόριο διαφόρων εποχών και συνθετών.
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ενασχόληση με τη μουσική διεγείρει τον εγκέφαλο με τρόπο που δεν το κάνει καμία άλλη δραστηριότητα και τον ενδυναμώνει. Μαθαίνοντας πιάνο , λειτουργούν ταυτόχρονα και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου και δημιουργούνται νέοι νευρώνες. Έτσι μπορούμε να δούμε βελτίωση σε θέματα μαθησιακής δυσκολίας, σε θέματα δεξιοτήτων συγκέντρωσης, διαχείρισης και οργάνωσης χρόνου, καθώς επίσης και σε θέματα κινητικών δεξιοτήτων.

Η Λαμπρινή Θεολόγη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο και Aνώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, από όπου και αποφοίτησε με τα πτυχία Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης και στο Ωδείο Π. Φαλήρου- Ελένη Ράπτη, από όπου απέκτησε το πτυχίο Φυγής.
Παράλληλα έλαβε επιμόρφωση με το διετές εξειδικευμένο σεμινάριο της Νομαρχίας Πειραιά με αντικείμενο τις Μεθόδους Μουσικής Διδασκαλίας και τη Διεύθυνση Χορωδίας, το μονοετές σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff της σχολής Ματέυ, το Διεθνές Summer Course “Music & Dance Education” στο Orff Institute του Πανεπιστημίου Mozarteum (Salzburg-Αυστρία), το τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες- Δυσλεξία» στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το σεμινάριο «Πιανιστική Παιδαγωγική» με την καθηγήρια Eleonora Tkach.
Επίσης παρακολούθησε εργαστήρια του Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής στο κολέγιο Αθηνών και στη σχολή Μωραΐτη.
Υπήρξε μέλος της χορωδίας «Αρμονικές Φωνές» με την οποία συμμετείχε σε ηχογραφήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με την ορχήστρα και τη χορωδία της Ε.Ρ.Τ.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα βιολοντσέλου (τάξη ανωτέρας) και προετοιμάζεται για τις εξετάσεις του διπλώματος πιάνου.
Από το 1998 μέχρι σήμερα, έχει διδάξει πιάνο, θεωρητικά και μουσική προσχολική αγωγή στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου, στο Ωδείο Π. Φαλήρου-Ελένη Ράπτη, στο Εθνικό Ωδείο Καλλιθέας, στο Εθνικό Ωδείο Π. Φαλήρου, και στο Ωδείο Αμφιθέας