Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της «Σχολής Γονέων» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Με την πρώτη πετυχημένη συνάντηση της ομάδας «Σχολή Γονέων» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, ξεκίνησε ο κύκλος του ανάλογου Συμβουλευτικού Προγράμματος, μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Σχολείου Ειρήνης Κωνσταντίνου και την συμμετοχή της ψυχοθεραπεύτριας Δημοτικής Συμβούλου & Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρίας Ζάγκα, καθώς και της ψυχοθεραπεύτριας Μαρίνας Ζάγκα.

Η δράση  «Σχολή Γονέων» που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής, απευθύνεται σε γονείς που έχουν κοινό σημείο το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τα παιδιά τους αλλά και τη θέληση να ενισχύσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους.

Η «Σχολή Γονέων» είναι μια ομάδα γονέων που θα συζητά, θέματα σχετικά με το μεγάλωμα χαρούμενων, ισορροπημένων, υπεύθυνων και συγκροτημένων παιδιών.

Η ομάδα έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους και να τους στηρίξει στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης.

Μέσα από μία ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.

Μια σειρά θεματικών ενοτήτων όπως οι οικογενειακοί κανόνες, η οριοθέτηση, η ενθάρρυνση, η προσαρμογή,  κ.α. θα αποτελούν θέματα των συναντήσεών και θα εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες με τη χρήση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της θεωρίας της ψυχολογίας στην καθημερινότητά τους.

Στην ομάδα κάθε άτομο θα μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις του, να ακούσει τις αντίστοιχες απόψεις των άλλων γονιών και κυρίως την άποψη της συντονίστριας.

Θα δίνονται σύγχρονες πληροφορίες πάνω στο εκάστοτε θέμα συνάντησης και μετά θα ακολουθεί συζήτηση με στόχο να βοηθηθούν οι γονείς να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους τις τεχνικές που θα προταθούν.

Η «Σχολή Γονέων» θα λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου (Μουσαίου 12-14) μία φορά κάθε μήνα και κατά τις ώρες: 19:00 – 21:00, και την πρώτη συνεδρία τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

7o Δημοτικό Σχολείο: 210 9818850

Ζάγκα Μαρία : 210 94 26 694 – 6957 087 951

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                      Παλαιό Φάληρο, 9/11/2023