Βράβευση Δήμου Παλαιού Φαλήρου για καινοτόμο δράση

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βραβεύτηκε για την Καινοτόμο Δράση για τη λήψη επιτελικών αποφάσεων στο δήμο, από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» στο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο την 1η και 2α Νοεμβρίου 2019 με θέμα «Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», το Δήμο Ναυπάκτου και το φορέα εκπαίδευσης International Forum Training.

Κεντρική Ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Πέντε (5) θεματικές Συνεδρίες & Τέσσερα (4) θεματικά Εργαστήρια, όπου πήραν μέρος σαράντα (40) Ομιλητές, Συντονιστές, Αιρετοί, Τεχνοκράτες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί & Ειδικοί Σύμβουλοι & συνεργάτες ΟΤΑ, Προϊστάμενοι Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων και Υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης α’ & β’ βαθμού.

Στη διάρκεια του Επιστημονικού Συνεδρίου, κατατέθηκαν 41 εισηγήσεις από Αιρετούς, διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς, στελέχη Δημόσιας Διοίκησης, ειδικούς  επιστήμονες & στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις συντόνιζαν 22 ειδικοί Επιστήμονες & Αιρετοί (μεταξύ αυτών και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Παναγιώτης Καρούμπαλης).

Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 02 Νοεμβρίου με τις βραβεύσεις Δήμων και στελεχών της Αυτοδιοίκησης για τις Καλές Πρακτικές & Καινοτομίες που εφάρμοσαν στο Δήμο τους.

Η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου μας  κα Μαρία Μπούρκουλα παρουσίασε το Πρότυπο Πληροφοριακό Σύστημα για τη Λήψη Επιτελικών Αποφάσεων στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου: Η Λειτουργία της Εφαρμογής – «Ο Δήμος μου σήμερα»  στο Θεματικό Εργαστήριο “Διαδικασίες και Εσωτερικός Έλεγχος» και επελέγη από την Επιτροπή Βραβεύσεων του Συνεδρίου για τη βράβευσή  της.

Ο παριστάμενος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο των καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών στη λειτουργία και ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής  τους από τους δήμους.