Τιμητική παρουσία του Δήμου Π. Φαλήρου στο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των Υγιών Πόλεων του Δυτικού Ειρηνικού του Π.Ο.Υ.

image_pdfimage_print

Στο διεθνές επίκεντρο ενδιαφέροντος των Υγιών Πόλεων του Δυτικού Ειρηνικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με την συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό ταξίδι αντιπροσωπείας  Ευρωπαίων Δημάρχων και Εθνικών Συντονιστών, που έγινε στην Ιαπωνία, βρέθηκε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Ο κ. Φωστηρόπουλος αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση των Ιαπώνων, η οποία απευθυνόταν σε Ευρωπαίους Δημάρχους πιστοποιημένων πόλεων, στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με επικεντρωμένη θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Στους αστικούς χώρους πρασίνου

Στην προώθηση της υγείας

Στις φιλικές προς την ηλικία πόλεις

Και στις μπλε ζώνες

Παρουσιάστηκαν καλύτερες πρακτικές και καινοτομίες από επιλεγμένες πόλεις της Ιαπωνίας, με επίτευξη του στόχου του εκπαιδευτικού προγράμματος, που ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των πόλεων.

«Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι στην Ιαπωνία, προσέφερε μια πλούσια εμπειρία σε όλους μας» τόνισε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και πρόσθεσε:

«Όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι Υγιών Πόλεων, είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική και να λάβουμε ανεκτίμητα μαθήματα σχετικά με την αστική σχεδίαση, την συμμετοχή της κοινότητας, τους χώρους πράσινου, τις μπλε ζώνες και τις φιλικές προς την ηλικία πόλεις».

Το Παλαιό Φάληρο παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην ιαπωνική πρωτεύουσα, με ένα video της πόλης, το οποίο είχε ετοιμαστεί για να αναδείξει και να πληροφορήσει τους συμμετέχοντες, για τις εξελιγμένες, διευρυμένες και προσαρμοσμένες πολιτικές πρακτικές, στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία, που με συνέπεια και επιμονή εφαρμόζονται τα τελευταία 4 χρόνια, από την Δημοτική Αρχή Π. Φαλήρου, στον ευαίσθητο τομέα της άσκησης κοινωνικής μέριμνας.

Έργο το οποίο έχει ήδη αξιολογηθεί με την πραγματικά σπουδαία διεθνή διάκριση του Δήμου Π. Φαλήρου πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Την ένταξη του στη μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), λαμβάνοντας την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στο εκπαιδευτικό ταξίδι αντιπροσωπείας που διοργάνωσαν οι Ιάπωνες, μαζί με τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου παρευρέθηκε και η εθνική συντονίστρια του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                         Παλαιό Φάληρο, 10/11/2023