Τερματισμός στο Παλαιό Φάληρο την Κυριακή 28 Αυγούστου της εθελοντικής δράσης Λονδίνο-Αθήνα σε 2 ρόδες

image_pdfimage_print

Ο ποδηλατικός υπέρ-μαραθώνιος των πέντε αξιέπαινων πρωταγωνιστών της δράσης «Bring them Back!», ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες και υποστηρίζεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, επιδιώκοντας με την υπερπροσπάθεια της αθλήτριας ποδηλασίας Βασιλικής Βούτζαλη και των συνοδοιπόρων συναδέλφων της, Γιάννη Ευθυμίου, Βασίλη Κόρδα, Στέφεν Στράιχ, Σταύρου Σούμα, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ολοκληρώνεται την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στις 8.00’ το βράδυ, στο Παλαιό Φάληρο (στην οδό Καλυψούς 1).

Οι πέντε ποδηλάτες ξεκίνησαν να υλοποιήσουν, με τους υποστηρικτές και τους χορηγούς τους, το πολιτιστικό-αθλητικό πρόγραμμα «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ», στις 14 Αυγούστου από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και καλύπτουν σε δύο ρόδες, συνολική διαδρομή 3.100 χιλιομέτρων.

Στη διαδρομή στο ελληνικό έδαφος την πενταμελή ομάδα συνοδεύει και ο αθλητής ΑμεΑ Χρήστος Κορομηλάς, Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ ΟΑΚΑ, μέλος Δ.Σ του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ως εκπρόσωπος.

Τα τελευταία χιλιόμετρα του ταξιδιού των ποδηλατών, περιλαμβάνουν μια στάση στο άγαλμα του Σπύρου Λούη στο ΟΑΚΑ, προτελευταίο σταθμό τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και κατάληξη, το βράδυ της Κυριακής 28/8, την πόλη μας (θωρηκτό Αβέρωφ, πλατεία Φλοίσβου, τερματισμός στην οδό Καλυψούς 1), όπου θα τους υποδεχθεί προσωπικά ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος στάθηκε προσωπικά στο πλευρό αυτής της εξαιρετικής εθελοντικής πρωτοβουλίας των ποδηλατών για την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην κοιτίδα τους, τον Παρθενώνα, για τα οποία η Ελλάδα καταβάλλει από το 1983 προσπάθειες να καταστεί εφικτός ο επαναπατρισμός τους.

Μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ η ποδηλάτισσα Βασιλική  Βούτζαλη αποκάλυψε ότι «η ιδέα του όλου εγχειρήματος ξεκίνησε από μια… πλάκα, όταν ο Βασίλης Κόρδας, ο οποίος πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο στο Λονδίνο, συζήτησε μαζί μου το ενδεχόμενο αυτή η απόσταση να καλυφθεί και με το ποδήλατο και μάλιστα με ένα τόσο σημαντικό μήνυμα…»!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                                                  ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 26/8/2022