Συναυλία χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου

image_pdfimage_print

 

Μεγάλη συναυλία χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής φιλοξενήθηκε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου  Παλαιού Φαλήρου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου για τη συμπλήρωση 50 ετών Αρχιεροσύνης, την οποία διοργάνωσε ο “Eν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, ενώ συμμετείχαν οι χοροί του εν Αργολίδι Συλλόγου Μουσικοφίων Κων/λεως «Δημοσθένης Παϊκόπουλος», του εν Αμαρουσίω Αττικής «Σχολείου Ψαλτικής», της εν Πάτραις Βυζαντινής Παραδοσιακής Χορωδίας «Θεόδώρος Φωκαεύς», του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου πρόσφερε το Λεύκωμα “Παλαιό Φάληρο, όψεις της ιστορίας της Πόλης και του Δήμου” στις 4 χορωδίες, τονίζοντας την αξία της βυζαντινής μουσικής στη διάδοση της ελληνικής παράδοσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “Οι Χριστιανοί συσπειρώθηκαν γύρω από τον Πατριάρχη και με αυτόν τον τρόπο διασώθηκε η Βυζαντινή μουσική. “Η ψαλτική τέχνη συνεχίζει τον πανανθρώπινο δρόμο της στη διάρκεια του χρόνου μέσω της προσευχητικής , λατρευτικής μουσικής “, κατέληξε ο κ. Φωστηρόπουλος.