Στο Παλαιό Φάληρο ιδρύεται Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ “Για τον Πολιτισμό και την Υγεία”

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών  από τις δύο χώρες, για την ίδρυση του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας – Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία», ανέλαβε την πρωτοβουλία της οργάνωσης και της φιλοξενίας των εργασιών της Ιδρυτικής Συνάντησης αλλά και της Τελετής Υπογραφής του επίσημου πρωτοκόλλου ίδρυσης του Δικτύου.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας που εντάσσεται στα πλαίσια της Διπλωματίας των Πόλεων, είναι η δημιουργία ενός θεματικού δικτύου Δήμων από τις δύο χώρες, που σκοπεύουν να συνεργαστούν δίνοντας έμφαση στο θέμα ” Πολιτισμός και Υγεία”, επιδιώκοντας να δρομολογήσουν έργα που θα απευθύνονται στους πολίτες τους σε οργανισμούς, οργανώσεις και ομάδες από τις δύο χώρες καθώς και την διαβούλευση με δημόσιους φορείς.

Το υπό σύσταση Δίκτυο των 17 πόλεων της Ελλάδας και του Ισραήλ, που απαρτίζεται από 9 Δήμους από την Ελλάδα και 8 από το Ισραήλ αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των ήδη ενισχυμένων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διπλωματίας των πόλεων.

Οι φορείς υλοποίησης είναι Δήμοι με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στα συγκεκριμένα θέματα και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δυναμική κοινότητα.

 

Το επίσημο Πρωτόκολλο ίδρυσης του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας – Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία» θα υπογραφεί από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων 17 Δήμων,  την  Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20.30, στο Roof Garden του ξενοδοχείου «Coral Hotel Athens», Λεωφ. Ποσειδώνος 35, στο Παλαιό Φάληρο, σε μία λαμπρή τελετή παρουσία αρμοδίων Υπουργών, του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, εκπρόσωπων της εν Ελλάδι Ισραηλινής Κοινότητας και άλλων επίσημων.

Παράλληλα,  στο διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2022, οι αντιπροσωπείες των Δημάρχων και των Αυτοδιοκητικών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο αλλά και επιστήμονες και τεχνοκράτες από τις δύο χώρες θα συμμετέχουν στις εργασίες διαβούλευσης και διαμόρφωσης των δράσεων του Δικτύου, όπου θα διαμορφωθούν οι βασικοί άξονες πολιτικής και ο σχεδιασμός με τον οποίο το Δίκτυο θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει.

Οι Πόλεις καθώς και οι εκπρόσωποι τους που συμμετέχουν στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας – Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία» είναι :

Acre (Akko),  Shimon Lankri

Ashdod,  Yehiel Lasri

Διόνυσος, Ιωάννης Καλαφατέλης

Herzliya,  Moshe Fadlon

Hod HaSharon, Amir Kochavi

Ηγουμενίτσα,  Ιωάννης Λώλος

Καλλιθέα,  Δημήτριος Κάρναβος

Κάρυστος, Ελευθέριος Ραβιόλος

Kfar Saba,  Rafi Saar

Λυκόβρυσης- Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης

Νέστου,  Σάββας Μιχαηλίδης

Ofakim, Yitzhak Danino

Ορεστιάδα,  Βασίλειος Μαυρίδης

Παλαιό Φάληρο, Ιωάννης Φωστηρόπουλος

Petach-Tikva,  Rami Greenberg

Umm al-Fahm,  Samir Sobhi Mahamed

Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη ,  Βλάσιος Τσιώτος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                                                ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  6/9/2022